Mam małe pytanie odnoscnie białka. Zazywam białko serwatkowe ( nie serwatke) od 5 dni w zalecanych dawkach ,czyli około 2,2g na kg ciała po odjeciu dostarczanych g w naturalnych jedzeniu. I tu moje pytanie czy wszystko jest prawidłowo skoro "przytyłem" juz 2 kg;/ i martwi mnie troche bo chyba widze jednak ze weszło mi w brzuch. Czuje sie cały czas [...]
Witam Poczytałem trochę postów i wynika, że na noc lepiej zapodawać sobie System Protein ze względu na wolniejszą wchłanialność. W takim razie kiedy stosować białko serwatkowe i ogólnie rzecz biorąc czy warto stosować drogie serwatki? Pzdr greo
Cześć w skrócie cwiczyłem rok, suplementacja kreatyna + białko serwatkowe, mialem rok przerwy, efekty praktycznie znikly , teraz wrocilem na powaznie spowrotem i czy warto odrazu wziac krete zeby szybko wrocic do stanu z przed roku?
Witam czy warto brać Białko serwatkowe, BCAA i Kreatyne na redukcji IF ? dodam że okno żywieniowe mam podczas treningu tzn Okno zaczyna się od 14 do 18 a trening siłowy robię o 15 30 natomiast Cardio albo wcześnie rano albo koło 22ej
[...] kolejny i najważniejszy bodziec do rozwoju gęstej i wyrzeźbionej muskulatury. Stuningowany skład proteinowo-aminokwasowy oraz węgle na miarę XXI wieku Producenci odżywek białkowych potrafią koncentrować, izolować i hydrolizować białka serwatkowe, stąd tak bogaty wybór protein na rynku suplementów diety dla sportowców. Ponadto dzisiejsza [...]
[...] Istnieje kilka uznanych metod przygotowania organizmu na wysiłek fizyczny: 1. odpowiedni posiłek na 3-4 godziny przed treningiem - węglowodany: 1-2 g/kg masy ciała; białko 0,15-0,25g/kg masy ciała. Preferowanym źródłem węglowodanów są produkty skrobiowe o niskim indeksie glikemicznym takie jak: brązowy ryż, płatki owsiane, kasza [...]
[...] dokładny i ogólny zarys mojej diety w inne dni, wyjątkiem jest śniadanie, zdarza mi się nie zjeść tych 3 jajek na śniadanie + chleb. Tylko np zjem 80g płatków owsianych + białko w proszku z mlekiem.(kazeina, bądź serwatkowe). Wymiary: Waga 78,5kg (waga przed masą 69kg) Talia bez powietrza 76cm Staż 5 miesięcy. Ogólnie waga i obwody z okolic [...]
[...] są: izolat białka serwatkowego (WPI) - charakteryzuje się on wysokim udziałem białka i śladowymi ilościami tłuszczu i węglowodanów. Jest to najszybciej wchłanialne białko. konentrat białka serwatkowego (WPC) - charakteryzuje się on także wysokim udziałem białka, acz nieco niższym niż izolat i posiada on nieco więcej tłuszczu i [...]
Więc zacznijmy od tego z czego składa się gainer. Gainer to mieszanka białek i węglowodanów. Najczęstszym składnikiem części białkowej jest białko serwatkowe. Z całą pewnością można powiedzieć iż białko serwatkowe niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych. Jest podawane nawet noworodkom, wpływa pozytywnie na rozwój, układ odpornościowy, jest [...]
[...] się wiele kontrowersji. Przeciwnicy spożycia nabiału wskazują na problemy z tolerancją zawartych w nich składników, takich jak między innymi laktoza czy też niektóre frakcje białkowe. Jednakże zwolennicy nabiału podtrzymują stwierdzenie, iż jest bardzo ważnym składnikiem naszej diety. W związku ze skrajnymi opiniami warto zadać pytanie dotyczące [...]
Przede wszystkim warto sprostować pytanie, serwatkę czy białko serwatkowe? Serwatka to poł-produkt do produkcji białka serwatkowego. Serwatka białkowa nie jest produktem, który nadaje się do stosowania przez osoby aktywne, a już na pewno nie przez osoby, którym marzy się poprawa sylwetki. Serwatka zawiera przede wszystkim cukier mleczny, który [...]
Czysta serwatka czy białko serwatkowe bo to zupełnie coś innego? Serwatka białkowa jest produktem wykorzystywanym w cukiernictwie i zdecydowanie nie nadaje się do stosowania przez osoby aktywne, te których celem jest poprawa sylwetki. Serwatka białkowa zawiera przede wszystkim cukier mleczny. Produkt ten może powodować problemy z jelitami i na [...]
[...] Podsumowanie: • izolat (WPI) ma bardzo mało tłuszczu (np. 0.5-1%) oraz bardzo mało laktozy (do 2%) w porównaniu do koncentratu białka serwatkowego (WPC), • współczesne białko WPC może mieć nawet kilka % laktozy, starsze produkty miały nawet do 55% laktozy, • współczesne białko WPC może mieć do kilku % tłuszczu, starsze produkty do 10%, [...]
[...] ale jeszcze lepszym rozwiązaniem będzie jeśli wchodziły w skład Twojego śniadania. Według badań naukowych śniadanie bazujące na jajach jest jednym z najlepszych rozwiązań. Pisaliśmy o tym tutaj: Według badania naukowego z 2020 białko serwatkowe + EAA jest bardziej skuteczne w kontekście syntezy białek mięśniowych niż samo białko serwatkowe.
[...] treningu zależne jest od Twojego celu i rodzaju treningu jaki wykonujesz. Jeżeli celem Twoim jest kształtowanie sylwetki, to zdecydowanie lepiej będzie skupić się na odżywce białkowej. Dobrym rozwiązaniem będzie białko serwatkowe, np.: Allnutrition Whey Protein: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33275.html. 3. Propozycja [...]
Jeżeli istotny jest dla Ciebie smak odżywek białkowych, w połączeniu z wysoką jakością, warto zainteresować się produktami naszych marek własnych: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION-p66600409.html https://sklep.sfd.pl/ALLDEYNN-p66600490.html https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION-p66600048.html Często pada pytanie o najlepsze warianty smakowe, [...]
[...] które mogą być przyczyną wysypki. Z reguły najwięcej ich występuje w nabiale, jajach, czy orzechach. Z reguły są to białka kazeinowe z mleka i jego przetworów. Odżywka białkowa w postaci koncentratu białek serwatkowych, jak sama nazwa wskazuje zawiera białko serwatkowe, a nie kazeinę. Jednak jak w przypadku każdego produktu, ryzyko [...]